Nowe zasady linkowania zdjęć (!)
Moderatorzy: kartonwork, Bartosz B.
Nowe zasady linkowania zdjęć (!)
W związku z obkładaniem zdjęć reklamami, uprawianym przez niektóre fotoserwery, prosimy wszystkich użytkowników o wstawianie zdjęć wyłącznie w jeden z następujących sposobów:
1. Bezpośrednio na forum, np. tak:
2. Pośrednio za pomocą miniaturki prowadzącej do samego zdjęcia (samego, czyli bez reklam, ramek i innych przeszkadzajek), np. tak:
3. Pośrednio za pomocą linka tekstowego prowadzącego do samego zdjęcia (samego, czyli bez reklam, ramek i innych przeszkadzajek), np. tak:
Tu jest zdjęcie.
Przez naciśnięcie przycisku "cytuj" na tym poście można zobaczyć, jak wyglądają powyższe linki od strony tekstowej, czyli jak je w praktyce wpisywać (najważniejsza zasada: to, co jest po "url=", musi kończyć się na ".jpg"). Ponadto instrukcje wstawiania zdjęć bez reklam są tutaj i tutaj. Jeżeli ktoś nie chce lub nie umie tego zrobić ręcznie, niech skorzysta z napisanego i udostępnionego przez Syzyfa programu, który automatycznie tworzy prawidłowe linki. Osobiście polecam korzystanie z serwera www.photobucket.com (jak to zrobić?), ponieważ on nie dodaje żadnych reklam i w związku z tym korzystający z Photobucketa nie muszą się omawianym problemem w ogóle przejmować.
Niezastosowanie się do niniejszego apelu będzie karane śmiercią lub jeszcze czymś gorszym... No dobra, żartuję. Ale zwracajcie na to uwagę, proszę.
1. Bezpośrednio na forum, np. tak:
2. Pośrednio za pomocą miniaturki prowadzącej do samego zdjęcia (samego, czyli bez reklam, ramek i innych przeszkadzajek), np. tak:
3. Pośrednio za pomocą linka tekstowego prowadzącego do samego zdjęcia (samego, czyli bez reklam, ramek i innych przeszkadzajek), np. tak:
Tu jest zdjęcie.
Przez naciśnięcie przycisku "cytuj" na tym poście można zobaczyć, jak wyglądają powyższe linki od strony tekstowej, czyli jak je w praktyce wpisywać (najważniejsza zasada: to, co jest po "url=", musi kończyć się na ".jpg"). Ponadto instrukcje wstawiania zdjęć bez reklam są tutaj i tutaj. Jeżeli ktoś nie chce lub nie umie tego zrobić ręcznie, niech skorzysta z napisanego i udostępnionego przez Syzyfa programu, który automatycznie tworzy prawidłowe linki. Osobiście polecam korzystanie z serwera www.photobucket.com (jak to zrobić?), ponieważ on nie dodaje żadnych reklam i w związku z tym korzystający z Photobucketa nie muszą się omawianym problemem w ogóle przejmować.
Niezastosowanie się do niniejszego apelu będzie karane śmiercią lub jeszcze czymś gorszym... No dobra, żartuję. Ale zwracajcie na to uwagę, proszę.
Ostatnio zmieniony sob sty 12 2008, 18:17 przez Łukasz K., łącznie zmieniany 3 razy.
No w końcu się doczekałem!
Nie wiem czemu większość forumowiczów uparła się od jakiegoś czasu na używanie pewnego polskiego fotoserwera z nazwą na "f". Oglądanie relacji ze zdjęciami nieumiejętnie tam umieszczanymi jest uciążliwe i irytujące, szczególnie kiedy nie ma się dostępu do szybkiego łącza.
Mam nadzieję że ktoś potraktuje nowy regulamin poważnie.
Nie wiem czemu większość forumowiczów uparła się od jakiegoś czasu na używanie pewnego polskiego fotoserwera z nazwą na "f". Oglądanie relacji ze zdjęciami nieumiejętnie tam umieszczanymi jest uciążliwe i irytujące, szczególnie kiedy nie ma się dostępu do szybkiego łącza.
Mam nadzieję że ktoś potraktuje nowy regulamin poważnie.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
Powiedzmy to jasno:laszlik pisze:pewnego polskiego fotoserwera z nazwą na "f".
"FOTOSIK" = reklamy,
a taki "Photubucket" (choć też darmowy) - NIE.
Fotosik od dawna do tego stopnia mnie irytuje, że gdy po najechaniu kursorem na miniaturkę w dolnym lewym rogu przeglądarki pojawia mi się link do ww serwera to nie klikam
Ogólnie dziękuję za wprowadzenie zmian w regulaminie
również jestem za!! z tymi reklamami jest tragedia!!!
aha, ale za to jestem miliarderem, już kolejny raz wygrałem milion złotych w konkursie na fotosiku!!! dziwne, ale za kazdym razem mi sie wyświetla, że jestem milionowym użytkownikiem, nawet jak wchodze kilka razy
aha, ale za to jestem miliarderem, już kolejny raz wygrałem milion złotych w konkursie na fotosiku!!! dziwne, ale za kazdym razem mi sie wyświetla, że jestem milionowym użytkownikiem, nawet jak wchodze kilka razy
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
w Fotosiku masz umowę o pracę czy tylko umowę - zlecenie ?irQ pisze:Ja tam zadnych nie widze
Na poważnie: oczywiście się da ale wymaga kombinowania (według mnie za duże utrudnienie "na starcie" dla nowych userów) w przeciwieństwie do niektórych innych hostingów. Nie ma też gwarancji, że tak "inaczej" podlinkowane zdjęcia z czasem nie znikną (bo jak widać z założenia nie taka jest polityka tego usługodawcy).
Mając pełen szacunek dla polskiego hostingu uważam, że nie jest on zbyt dobry dla potrzeb forum.
Mówimy o bannerach reklamowych pojawiających się razem z otwieranym zdjęciem. Doprowadza mnie to do szału i jak widzę w linku nazwę "fotosik", naogół zamykam nie otwarte jeszcze zdjęcie, bo nie mam czasu i cierpliwości na zamykanie tych pop...onych reklam.
Nie jest w moim interesie instalowanie sobie jakichś tam oprogramowań antybannerowych, ale w interesie prowadzącego relację powinno być udostępnianie przeglądania zdjęć w jak najprostszy i czytelny sposób, dlatego POPIERAM ŁUKASZA I PODPISUJĘ SIĘ POD TYM CO NAPISAŁ OBIEMA RĘCYMA I NOGIMA!!!
Nie jest w moim interesie instalowanie sobie jakichś tam oprogramowań antybannerowych, ale w interesie prowadzącego relację powinno być udostępnianie przeglądania zdjęć w jak najprostszy i czytelny sposób, dlatego POPIERAM ŁUKASZA I PODPISUJĘ SIĘ POD TYM CO NAPISAŁ OBIEMA RĘCYMA I NOGIMA!!!
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
Nie tak dawno, a pamięć mnie jeszcze nie zawodzi, były poważne problemy za zniknięciem większości zdjęć z serwera forum i wielkie lamenty i dyskusje na ten temat. Teraz ponownie apeluje się do użytkowników o wstawianie zdjęć bezpośrednio na forum ( spodziewam się wkrótce reakcji typu proszę o linkowanie zdjęć bo serwer ledwo zipie).
Po prawdzie to nie przeszkadza mi reklama jeżeli JEST CO obejrzeć a o to chyba tu chodzi.
Po prawdzie to nie przeszkadza mi reklama jeżeli JEST CO obejrzeć a o to chyba tu chodzi.
Metalmic, czytaj proszę ze zrozumieniem... Gdzie Ty widzisz apel o wstawianie zdjęć na serwer forum? Możliwości wstawiania zdjęć na serwer forum nie ma od dwóch-trzech lat, a "bezpośrednio na forum" znaczy bez linku, na który trzeba klikać. Masz na górze przykład tak wstawionego zdjęcia z Photobucketa.
Metalmic - "bezpośrednio na forum" oznacza że zdjęcie będzie widoczne od razu w pełnym rozmiarze a nie jako miniaturka. Nie chodzi to o wstawianie zdjęć jako złączniki na serwer forum.
Mnie reklamy przeszkadzają i też często nie czekam na otwarcie się zdjęcia tylko rezygnuję. Inna sprawa to czasami kolosalny rozmiar tych zdjęć.
Jeśli kogoś stać na wydanie 3 złociszy na miesiąc to można sobie wykupić na przykład w onecie konto 100MB z limitem transferu 10GB misięcznie, bez limitu godzinowego i po kłopocie. Pewnie są też inne lepsze lub gorsze oferty ale nie szukałem bo od 3 lat używam tego co mam i jestem zadowolony.
Mnie reklamy przeszkadzają i też często nie czekam na otwarcie się zdjęcia tylko rezygnuję. Inna sprawa to czasami kolosalny rozmiar tych zdjęć.
Jeśli kogoś stać na wydanie 3 złociszy na miesiąc to można sobie wykupić na przykład w onecie konto 100MB z limitem transferu 10GB misięcznie, bez limitu godzinowego i po kłopocie. Pewnie są też inne lepsze lub gorsze oferty ale nie szukałem bo od 3 lat używam tego co mam i jestem zadowolony.