Uraga Senkyo Kabushiki Kaisha

wszystko o modelach kartonowych

Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Biafra

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Biafra »

Ja bym się załamał
Wielka szkoda tyle czasu i pracy poszło za burtę
Ukończone:
Plastik: Su-22M4 Fitter K; German Fuel Truck; B-17 Mephis Belle; Mil-Mi24A; Mil-Mi 24D, He-117 Greif;
Papier: pomnik Prypeć

Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Sleepwalker

Post autor: Sleepwalker »

Po spotkaniu z pościelą oczekiwałbym efektu bardziej miażdżacego całokształt. A tutaj to wygląda na akt drący guzika.
And somewhere/There's someone who cares/With a heart of gold/To have and to hold
Awatar użytkownika
laszlik
x 112

Post autor: laszlik »

Jakby mi żona coś takiego zrobiła, to bym ją chyba ukrzyżował na krzyżu... Tym Krzyżu... Moja przynajmniej ma tego świadomość i przejawia daleko idącą ostrożność w tej kwestii, więc śpię w miarę spokojnie, nawet jak jestem z dala od doma w robocie.
Na poprawienie humoru, kiedyś Moja wyrzuciła mi do śmieci plastikową tłoczoną owiewkę kabiny do Dauntlessa (taką co się kupuje gotową). Szukałem jej długo, jak zaczęła być mi potrzebna, ale nigdzie nie mogłem jej znaleźć. Żona, wielokrotnie pytana czy nie wyrzuciła jej przypadkiem do śmieci, szła w zaparte twierdząc, że nic mi nie wyrzucała, bo "przecież nie grzebie mi w modelikach".
Jak juz uwierzyłem, że sam ją gdzieś posiałem, kupiłem nową i dopiero jak ją zabaczyła skumała o co mi chodzi i przyznała się że ją jakieś pół roku wcześniej usunęła z szuflady "bo po co mi jakieś stare opakowanie po długopisie" :haha:
Zanim jednak się przyznała, najpierw sprytnie zapytała ile na to wydałem, dopiero jak jej powiedziałem ze całe 5PLN, postanowiła się przyznać.
Rozumiem, że teraz w ramach zadośćuczynienia Twoja Małżonka zadeklarowała się zdobyć w trybie natychmiastowym nowy egzemplarz plus wręgi laserowo cięte? Czy może zaprenumerowała już wszystkie numery kolekcji Hatchette z Tygrysem dla Modelarzy Kolekcjonerów? :haha:
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?

ZŁO SQUAD
Awatar użytkownika
Szydercza Gała
x 169

Post autor: Szydercza Gała »

:haha: Ja to jednak mam fart, jako że ŻONA ZOFIJA sama parała się modelarstwem, omija mnie dużo niezdrowych emocji i tłumaczenia jak chłop krowie na rowie :haha: Twardym bądź i sie nie łam do 3 razy sztuka :haha:, tako rzecze MUNDROŚĆ LUDOWA..........
NUR FüR MASON!!!!! :haha:
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
Awatar użytkownika
Konan Barbarzyńca

Post autor: Konan Barbarzyńca »

Z MUNDROŚCIO LUDOWO nie ma możliwości się sprzeczać. ONA jest, i już :haha: Tak samo jak krzyż, ten KRZYŻ, będący solą ziemi, tej ZIEMI :haha:

Otóż jeśli rozchodzi się o ścisłość, to kadłub nie był się spspuł przez pościel, ino tylko przez spotkanie z podłogą, które to spotkanie umożliwił fakt, że leżał był on sobie spokojnie na onej rzeczonej pościeli :haha: A że pościel na wysokości ok. 2 metrów leżakowała, a Małażonka ma ok. 1,6 m to wszystko zaczyna układać się w logiczną całość.
Teraz robia się różne armatki i inne strzelałki statkowe, a na kadłub pora przyjdzie w czasie po nadejsciu wycinanki. Laszlik słusznie zauważył, że powinna ona nadejsć wraz z laserami. Powinna :haha: Sam sobie zamówiłem bez :haha:
ZŁO SQUAD
Awatar użytkownika
Konan Barbarzyńca

Post autor: Konan Barbarzyńca »

Heloł koleżanken und kolegen
Remont się skonczył, przeprowadzenie prawie uległo zakończeniu, porządki mnie przerastają, więc kleję :haha:
Jako suwenir ze Skawiny przywiozlem min. wycinankę z laserami i innymi laserami. Dzięki nim tak oto wyglada komin oraz drugi komin, może też inny komin, na przykład ten komin
Obrazek
Kadłub ander konstrukszyn, co znaczy, że znajduje się on pod konstrukcją

PS. Konstrukszyn jego, tak jak życzyła sobie jego Szyderczość
ZŁO SQUAD
Awatar użytkownika
Szydercza Gała
x 169

Amen :haha:
ZŁO SQUAD
Awatar użytkownika
strk
x 20

Post autor: strk »

Co by nie powiedzieć, ZŁO skłat to amatorzy i kleić nie potrafią. Zwłaszcza ta święta dwójca :diabel: ahahahaha
Awatar użytkownika
Szydercza Gała
x 169

Kleić może nie, ale za to jak radośnie się nasze bzdety czyta nie? :haha:
ZŁO SQUAD
Awatar użytkownika
strk
x 20

Post autor: strk »

Szydercza Gała pisze:Kleić może nie, ale za to jak radośnie się nasze bzdety czyta nie? :haha:
Co do tego, również mam wątpliwości uahahahahah :diabel:
ODPOWIEDZ