Ponad cztery miesiace temu wpadl mi w rece model chinskiej firmy Trumpeter okretu podwodnego typu KILO .Od razu pomyslalem sobie - mamy przeciez cos takiego w naszej MW i to mial byc moj model.Setki razy przegladalem strony internetowe w poszukiwaniu materialow , pisalem nawet do Rzecznika prasowego MW i zdobylem informacje co do malowania .Pozniej okolo tygodnia pracy i gotowy ale ...no wlasnie , brakuje mi jeszcze wiatrochronu na kiosku.Jest on podnoszony i w takiej pozycji chcialbym go wykonac.Na dostepnych mi zdieciach niestety nie widac czy przeslania on w calosci z bokow pomost bojowy,czy tylko jakas jego czesc.Macie moze cos w Waszych archiwach
Ostatnio zmieniony ndz maja 18 2003, 12:01 przez Okonek, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej, znalazlem dwa, jedno mam na kompie, ale nie jest super, drugie jest swietne, widac pieknie z bliska, ale musze zeskanowac a to dopiero jutro bede mogl zrobic, wiec prosze o jeszcze jeden dzien wytrwania. Wysle Ci je na priv bo ma 114 kb, a w tej chwilce nie mam czasu na poprawke, sorki, poekzaminowe obowiazki:)))
Hej ! Pierwsze juz mam ale faktycznie malo na nim widac . Pozwole sobie je tu umiescic . Moze innym tez sie przyda ? No i czekam na to nastepne To jest bardzo ciekawe.Chyba pokazuje Orla w drodze do Polski.Brak godla na kiosku i bialy pas na lini wodnej , ktorego w tej chwili okret nie posiada.No i ta bandera
Za szybko sie cieszylem.Tzn.sprawa sie rozwiazala ale na podstawie innego zdiecia , ktore dzisiaj otrzymalem.Slawek to Twoje musi przedstawiac inny okret typu KILO.To nowe zdiecie pochodzi z zeszytu ,, Polska Marynarka Wojenna - 75 LAT " i na jego podstawie wnioskuje , ze wiatrochron zaslania caly bok pomostu bojowego .Jesli ktos posiada jeszcze jakies zdiecia do tematu to dawajcie je tu.
No tak, to rzeczywiscie jest zdjecie luksusowe, ale czy zaslania caly pomost, tego nie jestem do konca pewien. Zerknij jaki on jest "dlugi", na Orle moze zaslania polowe, nie?