[R - koniec] Fokker F.VIIb/3m 1:33; Orlik 7/2010
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Heinrich Kosmala
- x 169
Dzięki wszystkim za komentarze i wyrazy uznania!
Hastur, Paweł O,
ponieważ nie mam jeszcze gotowego do budowy modelu następnego pasażera LOTu - jak zgadza się skala, to nie te barwy, n.p. Vickers Viscount 810, Convair albo Boeing 737, a jak zgadza się malowanie, to nie skala – np. Ił-18 i (wkrótce się ukaże) Boeing 767 - zbuduję więc w tzw. międzyczasie „coś wojskowego” – Tu-128M.
Tempest,
łopaty śmigieł pomaluję jeszcze raz lakierem bezbarwnym.
właściwe słuszna koncepcja – ale przy tym to jeszcze nie zdążę. Przy następnym (jest jeszcze klika typów samolotów z okresu międzywojennego ) byłoby o.k. Linki do zdjęć, dokumentacji?
A jeżeli chodzi o galerię końcową; w dalszym ciągu pada, proszę jeszcze o cierpliwość.
Pozdrawiam
Hastur, Paweł O,
ponieważ nie mam jeszcze gotowego do budowy modelu następnego pasażera LOTu - jak zgadza się skala, to nie te barwy, n.p. Vickers Viscount 810, Convair albo Boeing 737, a jak zgadza się malowanie, to nie skala – np. Ił-18 i (wkrótce się ukaże) Boeing 767 - zbuduję więc w tzw. międzyczasie „coś wojskowego” – Tu-128M.
Tempest,
łopaty śmigieł pomaluję jeszcze raz lakierem bezbarwnym.
Jacob,jacob pisze:...Chciałoby się go zobaczyć na przystanku tj. na lotnisku mokotowskim na tle drewnianego pawilonu dla pasażerów...
właściwe słuszna koncepcja – ale przy tym to jeszcze nie zdążę. Przy następnym (jest jeszcze klika typów samolotów z okresu międzywojennego ) byłoby o.k. Linki do zdjęć, dokumentacji?
A jeżeli chodzi o galerię końcową; w dalszym ciągu pada, proszę jeszcze o cierpliwość.
Pozdrawiam
- Heinrich Kosmala
- x 169
Ostatnio zmieniony śr maja 09 2018, 17:45 przez Heinrich Kosmala, łącznie zmieniany 2 razy.
Henryku, zawracales sobie glowe zywicami, a kartonowe silniki tez potrafia pieknie wygladac, czego mamy przyklad na powyzszych zdjeciach.
A jesli chodzi o zdjecia - te z ogrodzeniem w tle przypadly mi do gustu. Ogrodzenie wyglada na nich niczyn budynki portu lotniczego.
A jesli chodzi o zdjecia - te z ogrodzeniem w tle przypadly mi do gustu. Ogrodzenie wyglada na nich niczyn budynki portu lotniczego.
Jarek M
Bardzo ładne zdjęcia, model się prezentuje elegancko! Zazdroszczę pięknych okoliczności przyrody! WSK będzie musiała czekać aż do wiosny na szansę obfotografowania w podobnych plenerach . Silniki chyba najbardziej mi się podobają w tym modelu, dobrze że są tak widoczne, gdyby były schowane w okaptowaniu samolot wiele by stracil na świetnym efekcie jaki powodują. Gratulacje!