[R] Parowóz Okz32 1:25 /ANSWER
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[R] Parowóz Okz32 1:25 /ANSWER
Witam.
Witam.
Chciałem podzielić się spostrzeżeniami które wyszły w czasie sklejania tego loka. Powiem że postawiłem na model który oparty jest na fotkach. Co nie zmienia faktu że w kartonowym opracowaniu jest felerów dużo (ale to moje zdanie) Postaram się je pokazać w trakcie relacji. Mój model będzie poddany dużym zmianom podyktowanym tym co widać na fotkach orginalnego loka. Patrząc na fora było parę relacji, i ten model bardzo mi się spodobał. Więc postanowiłem wziąć go na warsztat. Tyle wstępu resztę pokażą fotki.
Patrząc na fotki można będzie porównać zmiany jakich dokonywałem w czasie klejenia.
Pozdrawiam.
Witam.
Chciałem podzielić się spostrzeżeniami które wyszły w czasie sklejania tego loka. Powiem że postawiłem na model który oparty jest na fotkach. Co nie zmienia faktu że w kartonowym opracowaniu jest felerów dużo (ale to moje zdanie) Postaram się je pokazać w trakcie relacji. Mój model będzie poddany dużym zmianom podyktowanym tym co widać na fotkach orginalnego loka. Patrząc na fora było parę relacji, i ten model bardzo mi się spodobał. Więc postanowiłem wziąć go na warsztat. Tyle wstępu resztę pokażą fotki.
Patrząc na fotki można będzie porównać zmiany jakich dokonywałem w czasie klejenia.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pt sty 06 2017, 19:31 przez klint, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [R] Parowóz Okz32 1:25 /ANSWER
Witam,
Hm, detalista wziął się za tego pięknego loka.
Oj, będzie się działo, domyślam się! Oj będzie!
Pozdrawiam i życzę wspaniałej wycieczki.
Mirek
Hm, detalista wziął się za tego pięknego loka.
Oj, będzie się działo, domyślam się! Oj będzie!
Pozdrawiam i życzę wspaniałej wycieczki.
Mirek
Zapowiada się wyśmienite widowisko a więc zasiadam w pierwszych miejscach póki jeszcze miejsce jest.
Powodzenia!
Powodzenia!
Na to czekałem!
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
A tak, skoro tu już jesteśmy. Ja też mam w kolejce tę lokomotywę, choć dla mnie bazą ma być model z KH plus przeróbki. Ja mam raptem 2 rysunki i trochę fotek. Do tego będę się opierać na Ty37/45 z racji wielu wspólnych elementów. Powiedz, czy masz jakieś lepciejsze rysunki lokomotywy czy tylko to co jest z NAC?
Pozdrowienia z Czech
----------------------
----------------------
Viking_BB ja opierałem budowę tego modelu głównie na fotkach. Dzięki kol Robertowi, Adamowi (Maverick33)Wojtkowi ('Gunarson') oraz kol Janowi Rogowskiemu za super fotki bez których trudno by było cokolwiek zrobić. Z NAC też korzystałem, ależ ile tego jest
Jak widać na fotce elementy zaznaczone strzałkami powinny być odwrócone o180 stopni. Tak samo pokazuje ten element rysunek montażowy.
Chyba widać o co biegało (zielona strzałka)
Cóż trzeba było pruć ostoję, ale czy to ostatni raz.
Pozdrawiam Piotr.
Jak widać na fotce elementy zaznaczone strzałkami powinny być odwrócone o180 stopni. Tak samo pokazuje ten element rysunek montażowy.
Chyba widać o co biegało (zielona strzałka)
Cóż trzeba było pruć ostoję, ale czy to ostatni raz.
Pozdrawiam Piotr.
No no dobrze popatrzeć na taką relację. Mam model na półce i dobrze będzie znać jego błędy przed budową. Skoro pojawiają się tego typu rzeczy warto dokładnie przejrzeć, materiały fotki itp. Powodzenia w budowie.
Wypada życzyć, by tych błędów było jak najmniej co by nie utrudniało i dawało przyjemność wykonywanej pracy .Powodzenia ,będę kibicował
Zapytam jeszcze -to czysta wycinanka ,czy korzystasz z laserów ?
Zapytam jeszcze -to czysta wycinanka ,czy korzystasz z laserów ?
Wynajmnę hakiera, coby się włamał do kierownikowego kompa i spiracił te wszystkie rarytaski, którymi od czasu do czasu nas częstuje ;)
Pozdrowienia z Czech
----------------------
----------------------