[R/G] torpedowiec "Z5" (Answer, 1:200)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] torpedowiec "Z5" (Answer, 1:200)
Ha! Wpadłeś! A więc drut! Czyli nie standard!
Nareszcie jest się do czego przyczepić
Do tej pory nie dałeś na to żadnej szansy
Nareszcie jest się do czego przyczepić
Do tej pory nie dałeś na to żadnej szansy
Kemot,
bardzo mi miło, dziękuję.
Druciki to pojedyncze łuki. Wyginanie takiej linki na całą długość to byłaby HAKATUMBA.
Choć oczywiście może się okazać co innego, bo lubię zmieniać plany w 5 minut . Tak więc moje zapowiedzi co do kolejnych modeli należy traktować z co najmniej taką rezerwą, jak zapowiedzi niektórych wydawnictw kartonówek
No a tymczasem szalupy trafiły na swoje miejsce. Była to mordęga. Pechowo zerwałem też reling przy manipulowaniu pęsetami i naprawiany już niestety pofalował, że nie wspomnę o oberwaniu rei. Już jej równo nie jestem w stanie dokleić
Stwierdzam też, że ta nitka z peruki to jednak źle wygląda w kontekście żurawików. Trzeba na przyszłość poszukać jakieś inne rozwiązanie. Zdaje się powinna być ciut grubsza i zdecydowanie inny kolor.
Pozostają do zrobienia anteny i bandera. Więc to chyba przedostatnia odsłona budowy Zeta.
pzdr Grzegorz
bardzo mi miło, dziękuję.
Druciki to pojedyncze łuki. Wyginanie takiej linki na całą długość to byłaby HAKATUMBA.
He, he. Z uwagi na niecny pomysł, chyba najpierw skleję, a potem pokażę. Jak nie będzie wstydu . A jak w toku okaże się, że będzie wstyd pokazać, to nie pokażę i wracam dokończyć Dżiuseppa Garibaldiego. Bo też wsytd
Choć oczywiście może się okazać co innego, bo lubię zmieniać plany w 5 minut . Tak więc moje zapowiedzi co do kolejnych modeli należy traktować z co najmniej taką rezerwą, jak zapowiedzi niektórych wydawnictw kartonówek
Stary, jesteś zbyt łaskawy. Tu naprawdę jest się do czego przyczepić. Na zdjęciach może nie wszystko widać, albo nie wszystko pokazuje
No a tymczasem szalupy trafiły na swoje miejsce. Była to mordęga. Pechowo zerwałem też reling przy manipulowaniu pęsetami i naprawiany już niestety pofalował, że nie wspomnę o oberwaniu rei. Już jej równo nie jestem w stanie dokleić
Stwierdzam też, że ta nitka z peruki to jednak źle wygląda w kontekście żurawików. Trzeba na przyszłość poszukać jakieś inne rozwiązanie. Zdaje się powinna być ciut grubsza i zdecydowanie inny kolor.
Pozostają do zrobienia anteny i bandera. Więc to chyba przedostatnia odsłona budowy Zeta.
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Anteny poszły sprawniej niż się spodziewałem.
Tym samym budowa zakończona.
Podsumować można krótko - projekt wycinanki przyjazny dla budowniczego.
pzdr Grzegorz
Tym samym budowa zakończona.
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Heinrich Kosmala
- x 170
A wykonanie przyjazne dla oglądającego – to czysta fantazja i uczta dla oka!!!gk pisze: ndz wrz 30 2018, 17:48
Re: [R/G] torpedowiec "Z5" (Answer, 1:200)
Najładniejsze pięć zeta, jakie widziałem. Wyrazy uznania!
Pięknie ci wychodzą te karaluchy od pana Herbuta.
Pięknie ci wychodzą te karaluchy od pana Herbuta.
- Sklejacz Maciej
- x 114
Cud miód. Wybornie było towarzyszyć Ci w tej budowie.
Pięknie i bardzo sprawnie Ci to poszło. Zazdroszczę i pozdrawiam.
Pięknie i bardzo sprawnie Ci to poszło. Zazdroszczę i pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Smukłe okręciki z wysoką częścią dziobową zawsze mi się kojarzą z ciupagą. Po przyklejeniu tych wszystkich sterczących rzeczy na pokładzie już mniej. Niemniej jednak obejrzałem relację z przyjemnością!
Kolejny piękny karakan :-)
Świetny model, genialnie wykonany.
PZDR
PZDR
Feci quod potui faciant meliora potenets...
Fajowe pływadełko
Klub Modelarsko-Historyczny Sokół Radom