Na początku chciałem powiedzieć witam !
podziwiam modelarzy za cierpliwość oraz za talent:) od jakiegoś już czasu tak patrze na wasze modele i kurde wydaje się to fajną zabawą i ciekawym sposobem na spędzenie wolnego czasu w inny sposób jak przed kompem Zostałem zarażony przez paru znajomych właśnie tym hobby i chciałbym spróbować własnych sił na początek w Kartonówkach.
Oczywiście z tym tematem mam szereg pytań, i oczywiście poszukam ich sobie na forum Ale tak ogólnie :
-jakieś porady na stary ? co kupić z tych podstawowych rzeczy ? linki mile widziane.
-i oczywiście sprawa podstawowa! Jaki model byście polecili na początek ? jakiej firmy i jaka skala trudności ? żebym tym nie rzucił z okna po 1 h ale żeby ten model jakoś wyglądam jestem ambitny i mam trochę zdolności manualnych
Jak zacząć? Kartonówki
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Witaj
Na początek polecam proste modele z internetu - jest dużo darmowych modeli o różnym stopniu skomplikowania. Nauczysz się warsztatu. Czytaj relacje z budowy zło składu i archiwalne wujka andrzeja i nie załamuj się. Na początek potrzebujesz nożyczki, skalpel (może być na początek nóż do tapet) i jakaś tania mata do cięcia, metalowa linijka. Jak skleisz czysto parę modeli z netu to zabierzesz się za coś trudniejszego.
Pozdrawiam
Kamil
Na początek polecam proste modele z internetu - jest dużo darmowych modeli o różnym stopniu skomplikowania. Nauczysz się warsztatu. Czytaj relacje z budowy zło składu i archiwalne wujka andrzeja i nie załamuj się. Na początek potrzebujesz nożyczki, skalpel (może być na początek nóż do tapet) i jakaś tania mata do cięcia, metalowa linijka. Jak skleisz czysto parę modeli z netu to zabierzesz się za coś trudniejszego.
Pozdrawiam
Kamil
Polecam tego Neuporta: http://kartonowakolekcja.republika.pl/
Bardzo fajny model na początek. Świetna instrukcja. Zresztą inne modele tego wydawcy na początek także się nadają.
Bardzo fajny model na początek. Świetna instrukcja. Zresztą inne modele tego wydawcy na początek także się nadają.
-
- x 1
Na stronie głównej forum jest takie coś - " ABC Modelarstwa" Kilka kliknięć myszą , żeby to przeczytać. Aż tak Ci się nie chce odrobinę wyteżyć mózgu , że wolisz zadawać pytania , na które padły odpowiedzi setki razy ? Mało tego , w artykułach które są przedstawione w ABC są odpowiedzi na pytania , których jeszcze nie zadałeś , a zapewne byś zadał .